Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások számára nyújtott szabad felhasználású 1, 2 vagy 3 éves lejáratú folyószámlahitel.

Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkerete legalább 500.000,-Ft, vagy félmillió forintonként növekvő, legfeljebb 25.000.000,-Ft összeg lehet, amelyhez a Magyar Állam 2% kamattámogatást és kezességi díjtámogatást biztosít.

 

A hiteligénylőnek 15.000.000,-Ft hitelösszegig 1, felette 2 lezárt, teljes éves gazdálkodói múlttal és az MVH-nál regisztrációs számmal kell rendelkeznie. A hiteligénylőnek nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása. 

 

A hitel biztosítéka 15.000.000,-Ft hitelösszegig az előírt magánszemély készfizető kezességvállalása, 15.000.000,-Ft felett a hitelnyújtó és az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) által elfogadott egyéb fedezet (ingatlan vagy ingóság) bevonása is szükséges.

 

A hitel felvételét megkönnyíti, hogy az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA)   nagymértékben, a hitelkeret és kamat összegének 80%-a erejéig készfizető kezességet vállal. 

 

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő kártyadíj és a garanciadíj állami támogatáson felüli részének megfizetése esedékes. A „kártyadíj” minden induló költséget tartalmaz, egyéb (bírálati, keretnyitási, stb.) díjak nincsenek.

 

A hitel futamideje alatt az igénybevett (kihasznált) kölcsön összege után ügyleti kamatot ill. kezelési költséget kell fizetni.

 

A hitel visszafizetése a futamidő végén, lejáratkor, egy összegben esedékes.

 

A hitelkeret megnyitásával egy időben egy nemzetközileg is elfogadott MasterCard Business típusú bankkártyát bocsátunk ügyfelünk rendelkezésére, melyet készpénzfelvételre, valamint áruk és szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítésére belföldön és külföldön egyaránt kényelmesen használható.

 

Az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitel természetesen készpénz felvét és banki átutalás útján is felhasználható minden, a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható kiadás fedezésére. Ezen kívül a hitelkeret az egyéb, szokásos módokon is igénybe vehető, pl. átutalás, banki vagy ATM-ből történő készpénzfelvétel, stb..

 

Agrár Széchenyi Kártya igényléshez csak az igénylési lapot és a részvételi nyilatkozatot kell kitölteni, valamint vállalkozási formától függően a vállalkozáshoz kapcsolódó dokumentumokat kell mellékelni.  Az igényléshez kapcsolódó dokumentumokat bármely kirendeltségünkön, valamint a www.kavosz.hu honlapról is elérheti.


Bővebb felvilágosítással kirendeltségünkön állunk szíves rendelkezésére.

Hirdetmények